Wat levert het op dan?

Sinds we bezig zijn met de website voor DeRuiltas krijg ik vaak te horen ‘maar wat levert het op dan?’ Typerend voor de huidige maatschappij waar we in leven.. ikke ikke ikke en vooral niets voor een ander doen als het niets oplevert..

Nou wil ik niet zeggen dat ik mezelf als weldoener zie, want feitelijk ‘helpen’ we niemand met deze website..

Maar zeg nou zelf, als jij prima spullen in de kliko gooit dan heb je daar toch niet echt een goed gevoel bij? Ik niet in ieder geval.. “zonde” is een goede beschrijving..

Het is toch super als je een ander blij kunt maken met spullen die je zelf niet (meer) gebruikt?! Maar ja, net als vele anderen heb ik een druk leven! Met 4 kids, een hond, een eigen zaak, een sociaal leven en hobby’s.. heb ik geen tijd en zin om te leuren met mijn oude spullen.

Sommige spullen zijn het nog wel waard om op een verkoopsite te zetten, als ik ergens nog een paar tientjes voor kan krijgen dan neem ik wel even de moeite om er foto’s van te maken en ze op bijvoorbeeld Marktplaats of Speurders te zetten, maar een bloempot die nog zo goed als nieuw is en die bij Ikea 4 euro kost?? Waarom zou ik al dat werk op mijn nek halen voor iets wat me hooguit een euro oplevert?! Karig uurloontje hoor!

Nou zou ik op een rommelmarkt kunnen gaan staan, kost een dag om alles te prijzen en in te pakken, een dag om te verkopen en eerlijk gezegd weet ik dat ik heeeeeel sacherijnig wordt als mensen gaan afdingen op iets waar ik nog geen euro voor vraag! Daarnaast blijf je zitten met de dingen die niet verkocht zijn! Wat moet je daar dan mee? Weer de schuur in? Of toch maar in de kliko?

Dus wat levert een ruiltas dan op? Een goed gevoel! Ik word er blij van dat ik anderen blij kan maken met mijn spullen! Dat ik niet bijdraag aan deze verspillingsmaatschappij! Dat prima werkende spullen terecht komen bij mensen die er nog veel plezier van zullen hebben in plaats van op de vuilnisbelt! Je zou het zelfs als een vorm van recycling kunnen zien! Dus je doet ook nog eens iets positiefs voor het milieu!

Ruim je kasten/schuur maar eens op, je zal zien dat het samenstellen van een ruiltas vanzelf gaat! De tas op de website zetten is weinig werk en je kan met de ‘winnaar’ afspreken waar en wanneer de tas opgehaald wordt! Kleine moeite groot plezier!

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zeggen ‘ik kan het toch ook naar de kringloop brengen?’ is ook zo! Dan krijgen je spullen ook een 2e kans. Maar naast het feit dat je het zelf moet brengen (tijdens de openingsuren/ inlevertijden van de kringloop) wat gebeurt er met jouw spullen? Die worden (soms tegen belachelijk hoge prijzen) verkocht.. ten bate van wat? De huur van het pand? Het salaris van het personeel? De gemeente?

Het leuke is ook dat de ruiltas voor iedereen is, voor alle lagen van de bevolking.. Iemand met bijvoorbeeld een uitkering  zou net zo goed mee kunnen doen als iemand met een vette bankrekening. Want iets ruilen lukt altijd! Voor niets gaat de zon op, maar de ruiltas kost je ook echt niets! Alles met gesloten beurs!

Ook het meeloten met een tas is leuk! Allereerst de spanning of je een tas wint, en als je er dan een gewonnen hebt, wat zit er dan in?? Soms weet je wel wat je ongeveer kan verwachten, is het een tas met kleding? Boeken? Kinderspullen? Maar de inhoud zie je pas als je de tas hebt opgehaald! Ik vergelijk het met een kerstpakket! Altijd leuk om te krijgen, maar soms valt de inhoud wat tegen, aan de andere kant kan er ook vanalles in zitten wat je wel heel erg leuk vind en/of goed kan gebruiken! Dan is het ook gelijk een goede reden om je eigen kasten eens op te ruimen, want er moet dan wel geruild worden natuurlijk! Haal jij 3 items uit een tas dan moeten er wel 3 gelijkwaardige items terug gedaan worden!

Dus wat levert het op? Een goed gevoel, een schoon milieu, opgeruimde kasten… reden genoeg om mee te doen toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>